Gönderen Konu: kızıma güzel bir isim  (Okunma sayısı 22375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enavci

• Usta Kampanyacı
Ynt: kızıma güzel bir isim
« Yanıtla #30 : 20 Kasım 2012, 13:17:19 »
kizimin adi Defne Ege oglum Demir Efe
Anlamli olmasina hatta sonrasinda yurdisina gittiginda adinin anlaminin ingilizce karsiligi olmasina bile dikkat ettik secerken

Çevrimdışı catpat07

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
« Yanıtla #31 : 20 Kasım 2012, 23:34:21 »
kızımın adı nisa.ikinci olursa ecem koyarım :)
:)

Çevrimdışı Belelek

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #32 : 21 Kasım 2012, 01:26:55 »
ELa bence çok güzel bir isim. 7 aylık oğlum var kızım olsaydı ela koyacaktık. Bizde mail adresinde ismi şekil değiştirmemesine özen gösterdik.

Çevrimdışı zuhal

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #33 : 21 Kasım 2012, 07:55:39 »
10 yaşında bir oğlum var ve 2. çocuğu düşünüyoruz kızım olursa adını ben YUDUM veya ALMİNA istiyorum oğlum yağmur eşim ise ilayda istiyorlar ama büyük bir ihtimal yudum olacak rüyamda gördüm ismini yudum koymuşdum

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #34 : 21 Kasım 2012, 11:44:34 »
Bir arkadaşımın yeni kız bebeği oldu.Adını  Yulet  koydu.Yabanci bir isim mi dedik.İhlas suresinde geçiyormuş.Allahın sıfatlarından birirymiş.Ayrıca Yabancı bayan ismiymiş
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #35 : 21 Kasım 2012, 11:47:48 »
ya arkadaşlar anlamını bilmediğiniz şeyleri isim koyuyosunuz günahtır yaşar nuriyi izledinizmi 2-3 hafta önce saba tümerde bir sürü kötü anlamlı olup isim olan kelimeleri soyledi millet aleyna koyuyor diyor anlamını bilmiyor diyor aleyna nın anlamı ''üzerine '' demek örneğin laneti üzerinize olsundaki üzerine saçma sapan isimler koyuyonuz hem günah kazanıyonuz hemde çocugunda günahına giriyonuz  millettle bişey sanıyor koyacağınız isimler TÜRKÇE olsun
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı madımak

• Usta Kampanyacı
  • KÖMÜR GÖZLÜ OĞLUM
« Yanıtla #36 : 21 Kasım 2012, 11:54:54 »
bence koyacagınız ismin sizde bı yasanmıslıgı bı derınlıgı olmalı sırf kulaga hos gelıyo dıye bı ısım secmeyın ben esimle tanıstıgımda hemserı oldugumuzu öğrenmıstık bırbırımıze topragım dıyoduk sonra iş aşka dönüştü ve dedıkkı bu ask bebegının adı TOPRAK olsun  :)

Çevrimdışı ezel59

• Usta Kampanyacı
  • eski türk filmlerine hayran bahtsız kampanyacı..
« Yanıtla #37 : 21 Kasım 2012, 12:06:52 »
bende calculus07 ye katılıyorum ismi bu şekilde olan arkadaşlar alınmasın lütfen ama mesela irem adını beğenirim çoğu sözlükte cennet bahçesi geçiyor diye bir sürü insan bu ismi koyuyor ama araştırdığınızda ad kavmi hükümdarı şeddad'ın cennete benzetmek için yaptırdığı bağ olduğu ve bu bağı kanıt göstererek tanrılık iddiasında bulunduğu Allah'ın da bu bağı ve içerisindekileri yok ettiği yazıyor yani irem yalancı cennet anlamına geliyor, diğer bir isim ceylin Kur'an da geçtiği söyleniyor fakat isim farsça ve yengeç anlamına geliyor, en çok kullanılan ecrin bu da araplarda alışverişlerde kullanılıyor Kuar'an da da ücret anlamına geliyor yani Allah'ın hiçbir ücreti yok, olamaz anlamında, sizleri yanıltmak üzmek için yazmıyorum bende kızıma isim ararken çok yanıldım ve çok araştırdım cemre koyacaktım çok beğendiğim isimlerden ama Peygaberimiz cemrenin ateş anlamına geldiğini ve kendi zamanında ismi bu olan müslümanların ismini güzel kız anlamına gelen cemile ile değiştirdiğini öğrendim müftülüğe de sorduk, kısaca iyice araştırın derim (bu arada kimseyi üzmek istemem lütfen ismi yada yakınlarının ismi bu şekilde olan varsa kırılmasın)

Çevrimdışı papatya89

• Moderator
  • Hero Member
« Yanıtla #38 : 21 Kasım 2012, 12:47:14 »
koyarken sadece cocuklugunu degıl buyudugu zamanıda dusunun bencee

ecem güzel benim adm :P

ipek ve zeynep isimleride favorim

Çevrimdışı anvil

• Global Moderator
  • Hero Member