bende calculus07 ye katılıyorum ismi bu şekilde olan arkadaşlar alınmasın lütfen ama mesela irem adını beğenirim çoğu sözlükte cennet bahçesi geçiyor diye bir sürü insan bu ismi koyuyor ama araştırdığınızda ad kavmi hükümdarı şeddad'ın cennete benzetmek için yaptırdığı bağ olduğu ve bu bağı kanıt göstererek tanrılık iddiasında bulunduğu Allah'ın da bu bağı ve içerisindekileri yok ettiği yazıyor yani irem yalancı cennet anlamına geliyor, diğer bir isim ceylin Kur'an da geçtiği söyleniyor fakat isim farsça ve yengeç anlamına geliyor, en çok kullanılan ecrin bu da araplarda alışverişlerde kullanılıyor Kuar'an da da ücret anlamına geliyor yani Allah'ın hiçbir ücreti yok, olamaz anlamında, sizleri yanıltmak üzmek için yazmıyorum bende kızıma isim ararken çok yanıldım ve çok araştırdım cemre koyacaktım çok beğendiğim isimlerden ama Peygaberimiz cemrenin ateş anlamına geldiğini ve kendi zamanında ismi bu olan müslümanların ismini güzel kız anlamına gelen cemile ile değiştirdiğini öğrendim müftülüğe de sorduk, kısaca iyice araştırın derim (bu arada kimseyi üzmek istemem lütfen ismi yada yakınlarının ismi bu şekilde olan varsa kırılmasın)