klavyem çalışmıyor

yeni daha aslıda ama çocuklar napışsa bilgisayar tanımıyor sanal klavyeyi açtım ve çok sinir bozucu
napsam fikri oan varmı sorun nedir acaba
Tuş Basılı Kalmış Olabilir..
Biosdan kaldırmış olabilirler..
Klavye bozulmuş Olabilir..
Deneme Başka Klavye takın çalışıyorsa yeni bir Klavye..
Başka Klavyede çalışmazsa Sistemde Sorun vardır
Kablosu fazla gergin duruyorsa, büyük ihtimalle kablosu kırıktır. Çocuklar oyun oynama kavgası yaparken çekiştirip dururlar genelde klavyeyi, mouseyi...
başkada taktım oda çalışmıyor
usb yrini değiştirdim yineomadı biosdan kaldırılmış ise nasılyol izlemem lazım
başkada taktım oda çalışmıyor
usb yrini değiştirdim yineomadı biosdan kaldırılmış ise nasılyol izlemem lazım
Önce Bilgisayarım Aygıt Yöneticisinden Bakın Oradan kaldırılmış Olabilir..
Sonra Denetim Masasından Bakın Buradanda Ayarlarıyla Oynamışlar..
Son Çare
Bilgisayarın açılırken "Del" tuşuna bastığın zaman mavi ekranlı MS Dos tarzı bir ayar kısmı açılır ve ingilizcedir. biraz bilgin yoksa kurcalamamanı tavsiye ederim.
[Bazı bilgisayarlarda Biosa F4 yada F8 Yada başka bir kısayoLLa Girer]
“Enable USB keyboard support” tarzında bir ayar olması gerekiyor bu ayarın değerinin "Enabled" olduğundan emin olun..
İhtimaller:
1:Kısa devre sonucu usb portunuz zarar görmüş olabilir.
2:Usb yazılımınız silinmiş veya zarar görmüş olabilir.
Deneyerek anlama ve sorunu çözme yöntemi.
1: Usb ye flash bellek takın eğer flash belleği bilgisayarınız tanıyorsa usb portunuz sağlamdır.
Tanımıyorsa bozulmuştur.
Bios ayarlarına girebilirseniz ''Load default settings'' veya '' Load optimum defaults'' gibi yazılarını bulup ''enter'' tuşuna basın. ''save settings'' bulup ''enter'' basın. Bilgisayarı kapatıp açın.
bionun dedğin denedim flasar çalışıyor sanırım ayarlardan biosa nerden gircem klavye olmadan
Ya başka klavye kullanacaksınız ya da elektriği kestikten sonra kasayı açıp saat piline benzeyen Bios pilini çıkarıp 1-2 dk bekledikten sonra takın. Elektrik verip açın bilgisayarı
bionun dedğin denedim flasar çalışıyor sanırım ayarlardan biosa nerden gircem klavye olmadan
Bence onun yerine komşunuzun bilgisayarında deneyin klavyenizi veya komşunun klavyesini kendi bilgisayarınızda deneyin.