Arkadaşlar facebookda Kars'taki bir okulla ilgili paylaşım görmüştüm. Paylaşımı aynen kopyalıyorum:
''Merhaba, ben Kars Susuz'un taşlıca köyünde öğretmenlik yapıyorum. Buradaki Çocukların Yardıma ihtiyaçları var. Okula hala terlikle geliyorlar ya da Fazlasıyla yıpranmış kıyafetleriyle. Ayakkabıyı bir gün kardeşi giyiyorsa diğer gün başka bir kardeşi giyiyor. Montları ve botları olmadığı için birçoğu kötü havalarda okula gelemiyor.Burdaki diğer öğretmenlerle haberleştiğimde başka Köylerde durum pekde farklı değil.
Ben sınıfıma bir çok malzemeyi kendim aldım ama hala eksiklerim var bu konuda bana yardım etmenizi çok isterim. Gelebilecek her türlü Yardıma açığız Kıyafet, kırtasiye,oyuncak,temizlik malzemesi vs.
Bir başka konu ise buradaki Çocukların çoğu köylerinden başka bir yer görmemiş. Bu durumda sosyal ve kültürel Açıdan yardımlaşmayı çok isterim. Türkiye'nin herhangi bir yerindeki bir Çocuktan gelecek mektup, fotoğraf, resim, video vs. Buradaki bir çocuğun dünyasını değiştirebilir. Böyle bir etkinlik düzenlemek isterseniz lütfen bana ulaşın.''
Kızım 2. sınıfa gidiyor ve mektup yazmayı öğrendiler. Düşündüm ki küçük bir mektup yazarak ,kutuya kullanmadığımız okul eşyalarını vs. koyarak o çocukları birazmutlu edebiliriz. Paylaşımdaki mail adresine mail attım dolandırıcılık vs. olmasın diye, öğretmen bayan sınıf resimlerini gönderdi. Okulun adresini istedim. Yanıt gelince küçük bir kutu hazırlamayı düşünüyorum. Belki sizlerde yardımcı olmak istersiniz diye burada paylaştım. Hayatta minicik çocukları mutlu etmekten daha güzel birşey olabilir mi? Yardımcı olmak isteyen varsa okulun adresi geldiğinde mesaj atabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Bu arada öğrenciler 5-6 yaşında.