Gönderen Konu: bir İstanbul Düşle  (Okunma sayısı 1259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı beyazgülüm

• Usta Kampanyacı
  • Varlığını hissetmedimki yokluğun bana koysun ...
    • kalp-agrisi
bir İstanbul Düşle
« : 29 Nisan 2010, 15:59:51 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Daha Akıllı Bir İstanbul
IBM Türkiye ve Yeditepe Üniversitesi Fütürizm Kulübü daha akıllı bir İstanbul için “bir İstanbul düşle” sloganıyla fikirleriniz, hayalleriniz ve projelerinizin yarışacağı bir etkinlikle karşınızda.
Yarışmada “IBM- Smarter City” konsepti uyarınca İstanbul’un sorunlarına akılcı ve uygulanabilir çözüm önerilerilerinizi içeren fikir ve projeleriniz ile daha yaratıcı, daha paylaşımcı, herkesin yaşamaktan daha çok zevk aldığı bir İstanbul yaratma fikri ön planda olacaktır.    
Sehir ve Insan 2050
Yaşamak istediğiniz İstanbul’un bugünkü sorunlarını nasıl aşabileceğinize dair çözüm önerilerinizi yazılı olarak açıkladıktan sonra görsellerle destekleyebilir, teknolojik alt yapı önerilerinizi de açıklayabilirsiniz.

Değerlendirilecek projelerden beklenenler:

1. Proje konusu olan problemin tanımı,
   2. Bu problemin İstanbullular üzerinde yarattığı olumsuzluklar,
   3. Bu olumsuzlukların yok edilmesi için çözüm önerileri,
   4. Bu çözüm önerilerinin yaratıcılığı, akılcılığı ve uygulanabilirliği,
   5. Uygulanan çözümlerin getireceği faydalar.

Yarışma Koşulları
Akıllı İstanbul 2010 Proje Fikir Yarışması`na katılan yarışmacılar aşağıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar.

1. Akıllı İstanbul 2010 Proje Fikir Yarışması`na sadece bireysel katılım yapılır.
   2. Aynı ekibe birden fazla ödül verilmeyecektir, Yarışmayla ilgili her türlü konuda jüri üyelerinin kararları belirleyicidir.
   3. IBM, kendi kontrolü dışında bir virüs, hata ya da başka nedenlerle yarışmanın yönetim, güvenlik ya da değerlendirme işlevinin çökmesi durumunda bu Programı iptal etme ya da askıya alma hakkını saklı tutar.
   4. Program, Türkiye’deki iki ya da dört yıllık yetkili bir üniversiteye tam zamanlı olarak kayıtlı olan bütün öğrencilere açıktır. Her katılımcı programa tek bir kayıt yapabilir. Kayıt döneminde programa kaydolmayan öğrenciler programa rapor ya da proje sunamazlar. Kaydın gerçekleştirildiğine dair kanıt belgesi istenebilir. IBM çalışanları ve Akıllı İstanbul 2010 Proje Fikir Yarışması’nın jüri üyeleri, ayrıca bunların birinci dereceden aile üyeleri ve ev halkı Programa giremez/katılamaz.
   5. Bu web sitesinde sağlanan bütün malzemeler akademik referans amaçlı sağlanır. Ancak, IBM bunlarla ilgili herhangi bir sorumluluk ya da destek iddiasında bulunmaz.
   6. Ödüller, IBM’in, ürünün mevcut olma durumuna göre ya da ihracat gereklerini karşılamak üzere ödülleri ya da donatı modellerini değiştirmesi dışında nakde çevrilemeyecek ya da değiştirilmeyecektir. Kaydolan herkes için bir (1) ödül sınırı vardır.
   7. Yasaklanan durumlar ya da kazanan tarafından aksi bildirilen durumlar dışında, kazanan kişi ödülü kabul ederek, herhangi bir kısıtlama olmaksızın ve başka bir ücret ödenmeksizin adının, fotoğrafının ve yaşamöyküsüyle ilgili bilgilerin reklam ve promosyon amacıyla bütün dünya üzerinde kullanılmasını kabul eder. Kaydolan kişi kayıt formunu sunarak IBM’e ad, telefon numarası ve e-posta adresleri de dahil irtibat bilgilerini saklama, kullanma ve dünya üzerindeki IBM grubu içerisinde iletme hakkı verir. Bu bilgiler IBM’in işiyle bağlantılı olarak işlenecek ve kullanılacaktır ve bu bilgiler, IBM’in işine uygun amaçlarla altyükleniciler, danışmanlar ve başkalarına sağlanabilir.
   8. Kazananlara acele posta ve e-postayla bildirimde bulunulacak ve kazananlardan bildirimden sonraki 30 gün içinde bir uygunluk beyanı ve yükümlülüğün/reklam amaçlı tanıtımların kabulünü bildiren bir belgeyi (release of liability/publicity) imzalayarak geri göndermeleri (yasaklanan durumlar dışında) istenecektir; aksi takdirde ödül kaybedilmiş sayılacak ve burada belirlenen kriterler doğrultusunda başka bir kazanana verilebilecektir.
   9. Kayıt formunu sunarak, programa katılan kişi IBM’e ve Programın temsilcilerine bu kayıtı herhangi bir şekilde, ticarette ve Internet dahil, ancak bununla sınırlı olmamak üzere dünya üzerindeki bütün ortamlarda kısıtlama olmaksızın ve katılımcıya herhangi bir ücret ödenmeksizin yayımlama, kullanma, uyarlama, satma, düzenleme ve/veya değiştirme hakkı verir. Katılımcı ayrıca, IBM’e, kayıt formundaki her türlü bilgiyi kısmen ya da tamamen ve herhangi bir şekilde, karşılığında herhangi bir ücret ödemeden kullanma, kullandırma, kopyalama, çoğaltma, aktarma, değiştirme ve/veya görüntüleme hakkı ve izni verir; bu hak ve izin geri alınamaz, münhasır olmayan ve ücretsiz bir hak ve izindir. Katılımcı ayrıca, IBM’e yukarıda belirtilenleri yapması için başka birini yetkilendirme hakkı da verir. Kayıtlar katılımcının kendi orijinal eseri olmalı, üçüncü kişi haklarını ihlal etmemeli, daha önce ödül almamış, sunumundan önce başka bir web sitesine gönderilmemiş ve yayıma uygun olmalıdır. Kazananlardan bu yönde ek bir beyan/lisans imzalamaları (yasaklanan durumlar dışında) istenebilir.
  10. IBM, zaman zaman bu kayıt ve koşullara ek olarak Programa özgü başka koşullar belirleyebilir. Katılımcıların zaman zaman görüntülenecek ya da açıklanacak olan bu Kayıt ve Koşullara başvurmaları gerekecektir.
  11. IBM herhangi bir anda, herhangi bir neden göstermeden ve herhangi bir yükümlülük olmaksızın Programı iptal etmek ya da Programdan vazgeçmek ve/veya buradaki Kayıt ve Koşulları ve/veya Programla ilgi başka her türlü kural ve düzenlemeyi değiştirmek için mutlak hakka sahiptir.
  12. IBM’in sağladığı yazılım ve diğer malzemelerin fikri mülkiyet hakları her zaman IBM’e ait olacaktır.
  13. Genel Kabuller
         1. Herhangi bir kişinin Programa katılarak ve/veya Program dolayısıyla yarattığı masraflar yine bu kişi tarafından karşılanacaktır.
         2. IBM’in şirket unvanı ya da ticari markası ya da ticari unvanı ya da fikri mülkiyet haklarıyla korunan başka herhangi bir malzeme ya da varlığı, IBM’in önceden yazılı izni alınmadan, herhangi bir promosyon malzemesi, basın bülteni, reklam, iletişim, kırtasiye malzemesi, web sitesi dahil, ancak bunlarla sınırlı omamak üzere, benzeri bir yerde kullanılamaz.
         3. Sunulan IBM yazılım programları, Programın özel amacına ve akademik amaca yönelik olup herhangi bir ticari amaç taşımamaktadır.
         4. Kayıt formunun sunulması programın koşullarını kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Yarışma Ödülleri
Ödül Listesi

1. IBM Almanya, Böblingen Lab. Best Student Recognition Event'e katılım.
   2. IBM Türkiye'de staj imkanı
   3. IBM Türkiye'de staj imkanı
   4. Ayrıca dereceye giren her öğrenciye birer adet iPod Nano verilecektir.

son katılım yarın ıstanbulda yaşayanlar belkı katılır gecde olsa paylaşmak istedim.

arkadslar artık nete pek takılamıyorum vaktım olmuyo o yuzden kımseye destek olamıyorum. kusura bakmayın gunde sadece 30 dk neteyım. :( :(

Çevrimdışı cilekrecelii

• Hero Member
Ynt: bir İstanbul Düşle
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2010, 16:02:08 »
ibm de staj imkanı varmış çok güzel keşke okusaydım katılırdım :)ibm e girmek çok zor çünkü :-\

Çevrimdışı beyazgülüm

• Usta Kampanyacı
  • Varlığını hissetmedimki yokluğun bana koysun ...
    • kalp-agrisi
Ynt: bir İstanbul Düşle
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2010, 16:03:50 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
ibm de staj imkanı varmış çok güzel keşke okusaydım katılırdım :)ibm e girmek çok zor çünkü :-\

hımm üzüldğm :-/
arkadslar artık nete pek takılamıyorum vaktım olmuyo o yuzden kımseye destek olamıyorum. kusura bakmayın gunde sadece 30 dk neteyım. :( :(