Eskiden merdaneli makinalarda beyazların suyuyla reklilerde yıkanırdı
çamaşır makinasının suyu ile ev silinmezde fakat durulama suyu ile balkon da yıkanır müstakil evler için merdivenede dökülür tertemiz olur bence tasarruf için çok ideal öneri bence
Arkadaşlar 30 derecede çamaşırdan kir çıkmazki..bem gömlekleri 50-60 atıyorum zor çıkıyor.beyazlar en az 85 de yıkanması gerekiyor.hem mikroplar ölsün hemde çamaşırlar kar gibi olsun diye...
konsantre deterjanlarda çıkıyor arkadaşım.ayrıca çamaşırı ütülerken zaten mikroplar ölür heralde dimi?
Arkadaşlar 30 derecede çamaşırdan kir çıkmazki..bem gömlekleri 50-60 atıyorum zor çıkıyor.beyazlar en az 85 de yıkanması gerekiyor.hem mikroplar ölsün hemde çamaşırlar kar gibi olsun diye...
Konsantre deterjanda kullansam temiz olmuyor.Beyazların illaki kaynaması gerekli.
Konsantre deterjanda kullansam temiz olmuyor.Beyazların illaki kaynaması gerekli. 
makinadan kaynaklı olabilir mi? ben gözlerimle gördüm bembeyaz çıktı gömlekler.
korkmayın mikroplar yemez
bir iki yıkamada olmaz sonra mosmor beyazlar olur.herşeyin sınırı olması gerekir benim alt komşum da çok tutumlu astıgı çamaşırmı yoksa toz bezimi belli olmuyor.beyaz gömlekle rengli çarşafları atıyor .kendince çarşaflar fazla kirli değil.ama sonuç ipde salanan bir gömlek rengi kremmi desem grimi.kadın ne bulursa hepsini atıyor makinaya...beyazları ütülemiyorum.birde onlarımı ütülücem atıyorum kaynatmaya yeter.haftada 5 kumaş pantolon beş gömlek nice tsirt ,kot pantolon derken gına geliyor.
korkmayın mikroplar yemez 
yer mikroplar canım

özellikle kilot ve boxer ların ütülenmesi çok önemli!
ayrıca gece elektrik daha az yakıyormuş arkadaşlar.ütülerinizi gece yaparsanız sanırım daha avantajlı olur.malum ütü çok yakıyor.
bir iki yıkamada olmaz sonra mosmor beyazlar olur.herşeyin sınırı olması gerekir benim alt komşum da çok tutumlu astıgı çamaşırmı yoksa toz bezimi belli olmuyor.beyaz gömlekle rengli çarşafları atıyor .kendince çarşaflar fazla kirli değil.ama sonuç ipde salanan bir gömlek rengi kremmi desem grimi.kadın ne bulursa hepsini atıyor makinaya...beyazları ütülemiyorum.birde onlarımı ütülücem atıyorum kaynatmaya yeter.haftada 5 kumaş pantolon beş gömlek nice tsirt ,kot pantolon derken gına geliyor.
beyazları beyazlarla atarsak morarma mümkün olmaz sanırım.
benim makınenın suyuda gıdere gider bende ugrasamam oyle yerımde yok zaten ama kayıvalıdem ve cevremde bıkac kısıye rastladım kullandıklarını ustelık ne olursa olsun beyazları 90 da ve on yıkamalı olarak yıkarım her zaman ama utuleyemem okadarda uzunboylu deıl ugrasamam valla arkadaslar oyle tutumlu ev hanımlar varkı bı komsum var evdekı su vanasını kısmıs tanzikli akmıyor oyle harıl harıl su faturası daha az gelıyormus saatı cevırmıyormus bulasık durulama suyunu ayırıp balkon yıkayanda var

hatta bi komsum gene banyodakı kuvetın ıcıne kovayı koyuyormus çesmeyıde cok azcık tek tek damlıcak kadar acıyormus kova doluncada balkonda evde kullanıyormus o suyu saatı döndürmuyormus off bana gore deıl ugrasamam allahın suyu akıyor harcıyoruz sonrada paşa paşa foturayı ödüyoruz bi arkadas gece ütü yapın demıs arkadasım buda akıllı saatler ıcın gecerlı ütu çamaşır bulasık makınasını gece akllı saatler ıcın elkt ucuz ama ben oyle yaptıgım halde elkt faturasının önene gecemıyorum off ne cok yazmısım