Diğer > Serbest Kürsü

bayanlar kış hazırlıklarını paylasalımmı?

(1/8) > >>

madımak:
arkadaslar ben pek becerememde aranızda tecrubelı olanlar bıldıklerını yazarsa cok ıyı olur :)en çok sebzelerı nasıl kurutosunuz onu merak edıyorum  :D

davidof:
hanım turşu yaptı. herkes çok beğenio. tarif alıyım da yazarım  ;)

isimyok000:
bende ilk defa geçen yaz öğrendiğim domates sosu konservesini bu yılda yapacağım kesinlikle her evde bulunmalı. kışın hiç hormonlu domateslerden almadım ve her yemeğime mis gibi yaz domatesi koydum. 1 kasa yani yaklaşık 25 kilo domatesten yanlış hatırlmıyorsam 10-15 kavanoz çıkmıştı kış bitmeden hepsi bitti. ama yapacak olursan en küçük kavanozlarına yap açılınca 2-3 gün içinde tüketmek gerekiyo

ayrıca buzluğu 3 poşet vişne attım. kışın elmayla birlikte komposto yapıcam süppeer oluyo.

bide bi kaç kavanoz şeftali kompostosu yapcam konserve olarak onuda tavsiye ederim

simge87:
kışın yemeklerde lezzetli domates kullanmak istiyosanız domatesleri buz kalıplarına koyup buzlukta dondurun kışın donmuş domatesleri yemekte kullanın çok lezzetli oluyo

fatosmurat:
ben bi keresinde buzluğumu tıka basa doldurdum özene bezene hazırladım.. sabah bi uyandım buzdolabım bozulmuş. ne var ne yok akşama kadar eridi.... o gündür bugündür ne yapacak olsam hevesim kaçar.. :D

bu sene sadece şimdilik 3 kg vişne koydum buzluğa. birde domatesi püre yapıp dondurup koymayı düşünüyorum o kadar. çok fazla dondurulmuş şeyleri sevmiyorum buzluk kokusu siniyor diye..
annem reçellerimi ve turşumu yaptı. salçayıda hazır alıyorum.. kurutulmuş şeyleride sevmiyorum. malesef çok yemek seçiyorum o yüzden fazla işim kalmıyor kış hazırlığına  :D

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git