Arkadaşlar bilmiyorum farkındamısınız artık büyük firmalar facebook sayfalarında eskisi kadar ödüllü kampanyalar yapmıyorlar.
Neden
Çünkü zamanında yapmış oldukları kampanyalarla binlerce onbinlerce takipçi sayısına ulaştılar, şimdi de güzel güzel reklamlarını duyurularını yayınlıyorlar, ödül vermeye ihtiyaç duymuyorlar.
Eeee
Facebook'ta "ilgi alanı" diye bir uygulama başladı.Yani bir firmadan haberdar olabilmek için illa o firmayı beğenmek gerekmiyor.İsmini kendinizin belirlediği bir "ilgi alanı listesine" istediğiniz firmaları ekleyebiliyorsunuz.
Örnek
"banka" isminde bir ilgi alanı listesi oluşturup, bankalara olan "beğen" 'inizi kaldırıp "ilgi alanı listesine" istediğiniz firmaları ekleyebilirsiniz.
Sonuç
Bu yapacağınız işlem firmaların takipçi sayılarını azaltacaktır ve facebook'ta yaptıkları bu bedava reklamlarına bir darbe olacaktır ve de ödüllü kampanyalar yapma yoluna gideceklerdir.
Son
Ben geçen hafta yaklaşık 600-700 beğenili facebook hesabımın bütün beğenilerini kaldırdım ve ilgi alanı listeleri oluşturdum, onlara ekledim.hem hesabıma bir çeki düzen vermiş oldum hem de daha sağlıklı kampanya takibi yapar oldum.hiçbir haber kaçmıyor bu sistemde.hepinize tavsiye ediyorum.hep beraber birlik olalım eski bol kampanyalı günlere geri dönüş yapalım.teşekkürler...