arkadaslar malum artik kargo sirketleri isimlerimizi biliyor gecenlerde babama bir kargo gelecekti evde yokmus ihbar birakmislar posta kutusuna birkac gun sonrasinda babam gorup kargo subesini aramis kargonuz burada demisler ertesi gun alacagim demis ertesi gun gidince firmaya geri yolladik demidler cidden sinir bir durum gelecegim demesine ragmen neyse firmaya durumu yazdik firmadan gelen cevap ihbarin birakildigi gun annnem tarafindan teslim alinmis
kimsenin gunahini almak istemem ama annem o saatlerden oncesinde ucakla sehirdisina cikmisti
hem ihbar birakip hem de evde olmayan birine nasil teslim edersin
pesini birakmayacagiz bu durumun
aslinda kargoculara bunlari kazandik muhabbetine de hic girmedik
hem bilse bile kimsenin emek verilip kazanilmis bir seyi (c)almaya hakki yok
firmaya durumu tekrar yazdik elimizde ihbar kagidi var diye yani teslim alinmadi
siz boyle bir durum yasadiniz mi
yasadiysaniz sonuc noldu
benımde denedm bılıyorum dan gelen sampuanlarımı komsuma vermıs kurye bey 2kat daha ckmaya usenmıstı fırmaya maıl attgmda ılglencez demslerdı sonra snuc ckmadı gercktn sınır bozucu bır durum
geçmiş olsun esra hanım. ben böyle birşey yaşamadım ama ilginç bişey; kardeşim taşınacağı zaman kazandığı bir hediye için benim ev adresimi vermişti bir sorun olmasın diye. firma koliye benim ev adresini görünür bir şekilde yazdığı halde yurtiçi evrakı kardeşimin taşınmadan önceki ev adresine göre düzenlemiş ve oraya götürmüş. şansa taşınma kamyonu giderken kargocu gelmiş ve teslim almış. çok garibimize gitmişti, kargo şirketinde bizim kayıtlarımız var demek ki
benımde denedm bılıyorum dan gelen sampuanlarımı komsuma vermıs kurye bey 2kat daha ckmaya usenmıstı fırmaya maıl attgmda ılglencez demslerdı sonra snuc ckmadı gercktn sınır bozucu bır durum
komşun neden getirmemiş ayıp ya
ben gerı ıstemeye utandım o ustune yatmaya utanmadı
artik isimlerimizi de az cok biliyorlar babamin kargosunu annem almis diye bilgi veriyorlar kadin o an o sehirde bile degil valla pes
komşun neden getirmemiş ayıp ya
sizinki de ayri bir vaka
bana da yanlislikla ki degerli sayilabilecek bir sey gelmisti haber verdim ona ragmen hemen gelmediler almaya bir kac kez telefon etmem gerekti gelin biran once alin diye
aynen goz gore gore bskasına verebılıyorlar ve ne acıdırkı onlarda bskasına aıt seylerı alıyorlar utanmadan,cok gecmıs olsun.
2010 yılında komşu adına Ülker'den kazandığım 2'li pötibör çoko kutusu komşuyla aynı adı soyadı taşıyan memleketindeki akrabasına gitmiş

Ben de komşuya kazandığını söyledim. Komşu heyecanla püskevitlerini beklerken memleketinden arayan kişinin telefondaki şu sözleriyle şok olmuştu :
'' Ramazan ağğğğbiii, bize püsküüüt geldi, naapalım bunları''

''Yiyin'' demiş bizim komşu, ''ben yiyemedim siz yiyin''

O memleketindeki kişi daha önce yutiçi kargoyla birşey göndermiş veya almış. İsgüzar yurtiçi kargo elemanı da adresi falan kontrol etmeden Eskişehir'e gelecek kargoyu Çifteler' e göndermiş. Zaten alan kişi demiş ''yaw bunda Eskişehir adresi yazıyo, nasıl buraya geldi'' diye

Firma doğru adres yazsa da barkodda ezbere adresler çıkabiliyor.
Yani kayıt altındayız
2 aydır kapımda 1 yazı yazıyor. Sarı yapışkanlı kağıda yazdım kapıya yapıştırdım
'' Zili Çalıp Evde Yoksak Kargoyu Apartman Görevlisine Bırakın ''
altınada ad soyad yazdım

Gülücükte eklesemiydim acaba esprili olsun diye bak şimdi aklıma geldi