iyidir karadenizli iyidir..

hele rizeliyse piskopattır bkz: tipcan
lazlar iyidir severim karadenizin insanını mert tir açıksözlüdür çok arkadaşım vardı karadenizli
Yıllardır geziyorum, Allah başka dert vermesin, insan heryerde yaşayabilir. Heryerin ayrı güzelliği var,karadeniz başka bir büyü tabi

kabul ama hayatında herşey güzel olsun yeterki, sağlıkla ilgili sorunun olmasın yeterki, arkadaş edinirsen kolay alışırsın, ayrıca Balıkesir öyle denize çok uzak biryer değil , bende Balıkesir hasreti ile yanan çok insan biliyorum burda
Allah yardımcınız olsun. Bizde Trabzondan Kocaeline geldiğimizde alışmak çok zordu ama herşey yoluna girdi. Şimdi memlekete gittiğimizde yabancı gibi oluyoruz. Sabretmek gerekiyor.
Kocaeli'de 5 yıl kaldım,çok iyi bilirim.Kocaelinin %50 si Trabzonludur desem yalan olmaz! 
Bende sakaryadayım, buranında %50'si karadenizli. Karadenizlileri sevmiyorum egeli oldugumuzdanmıdır nedir, başka egeli arkadaslarımda var onlarda sevmez. (Söz meclisten dışarı

)
Trabzonlu bikaç arkadasım vardı onlar iyiydi ama giresun ve orduluları sevmem..
hırçındır karadenizlim hırçınlığını dalgalardan alır ama mangal gibi yüreği vardır. yolda kalmışına evini, bağrını açar hiç tanımasada .
he bende evlenınce muglaya gıtcem sımdı depresyonamı gırıyım

sevdıgın varsa yanında saglıgınız yerındeyse her yer guzeldır benım ıcın
evet pelin ya orda kadınlarda sürekli çaılışıyor çay kesiyor tabi durumları olacak
burda kadınlar gül gibi günden güne gezerler rahatlar yani annem falan.babamın maaşı 1500tl gayette güzel yetiyor bize
kardeşim veterinerlik okuyor bana çeyiz taksitleri normal yani durumumuz
ama 2000tl alıpta geçim sıkıntısı çekiyoruz diyor gelin ben çok şaşırıyorum.aama dedim giibi aldığı seyleri hiç giymiyor eve geliyor kesiyor daraltıyor sonra olmadı diye çöpe atıyor.sıkıntıdan ne yapacaıgını bilmiyor.üzülüyorum bende hallerine yeğenim ne yapsa yaranamıyor artık napsın her ay gibi rizeye gönderiyor onu.
iyiki rizedeki iş olmadı yoksa gelinin aklına uyup burdaki işinden olacaktı bidada zor bulurdu o maaşlı işi.
firuzan sen gördün ya gelini sizin evi kira tutacaklardı hani.nasıldı giyimi?balıkesir kapalı bir şehir değil deniz 1,5saat ötede ama o kadar açık giyinmekte abartı 1kere uzun kollu giymez yaz kış hep askılı.rize nasıl kaldırıyor o giyimi ben anlamış değilim.
kimseyide karıştırtmaz kendine.
gecen yaz evlendi sıkılmış eşyalarından değiştircekmiş eşyaları
annesi rizede her sene salon takımı değiştirirmiş afedersiniz benim annemin koltuk takımları 10yıllık evet eskidi ama ona sıra gelmiyor kardeşim okuyor bana çeyiz düzülüyor gayet normal geçiniyoruz ki biz eşyadan çok boğaza önem veririz boğazdan hiç kısmayız annemin bulaşık makinası yok ama gayette mutluyuz babam her istediğimizi almaya çalışıyor
bende özenirim yılda 6 7tane çizme almayı ama duruma göre bu yıl 3 tane aldım çizme yeter bana.
durumu anlamak lazım birazda.2000tl maaş ile geçim sıkıntısı çekiyoruz derse
asgari ücretle geçinenler var insanı taş yağmuruna tutarlar ŞÜKÜR etmek lazım.
Allah yardımcınız olsun. Bizde Trabzondan Kocaeline geldiğimizde alışmak çok zordu ama herşey yoluna girdi. Şimdi memlekete gittiğimizde yabancı gibi oluyoruz. Sabretmek gerekiyor.
Kocaeli'de 5 yıl kaldım,çok iyi bilirim.Kocaelinin %50 si Trabzonludur desem yalan olmaz! 
Bende sakaryadayım, buranında %50'si karadenizli. Karadenizlileri sevmiyorum egeli oldugumuzdanmıdır nedir, başka egeli arkadaslarımda var onlarda sevmez. (Söz meclisten dışarı
)
hahahaha benım üst kiracımda rizeli geldi bi sevmedim hala sevmiyorum patavatsız .demekki normalmiş.sonucta bende egelyim.
benim içinde öyle tabiki herkes böyle düşünüyordur ama hiç tanımadığım biyerde hiç tanımadığın insanlara alışmak helede ailenden hiç ayrı kalmadıysan çok zor olacak
depresyona girecegi yere bak tatil marmaris,bodrum türkiyenin en güzel yerine gidecek depresyona girecek