Gönderen Konu: Ödüllü fotoğraf yarışması “İklim Değişikliğini Yakala!”  (Okunma sayısı 1821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı diazem

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 16083
Ödüllü fotoğraf yarışması
“İklim Değişikliğini Yakala!” başladı

Türkiye’de 70. yılını kutlayan British Council tarafından Hürriyet.com.tr Kültür Sanat ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin destekleri ile hayata geçirilen, iklim değişikliğini Türkiye gündemine taşıyacak fotoğraf yarışması ünlü jüri üyelerinin katıldığı toplantı ile basına tanıtıldı.
   
17 Haziran 2010 - İstanbul British Council (İngiltere Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı) “Challenge Europe – İklim Savunucuları”  projesinin Türkiye ayağında, gönüllü iklim savunucularının çabaları ile hayat bulan “İklim Değişikliğini Yakala” fotoğraf yarışması, Türkiye’de iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. British Council’ın, ünlü isimlerden oluşan jüri üyelerinin, sektörde çalışma yapan kurum temsilcislerinin ve iklim savunucularının katılımı ile 11 Haziran’da basına tanıtılan yarışma 15 Haziran’da başvuruları almaya başladı. İklim değişikliğinin Türkiye’deki etkilerini yakalayıp ödüller kazanmak ve fotoğraflarlarını milyonlar ile paylaşmak isteyen 18 yaşının üzerindeki herkes 15 Haziran 2010’dan itibaren Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin adresinden yarışmaya katılabilir.
   
15 Haziran – 15 Ağustos 2010 tarihlerinde başvuruları kabul edecek olan yarışmada fotoğraflar, iklim değişikliğine duyarlılıkları ile dikkat çeken yarışma jurisi, gazeteci ve fotoğrafçı Coşkun ARAL, oyuncu Arzu BALKAN, oyuncu Yetkin DİKİNCİLER, akademisyen Tolga HEPDİNÇLER oyuncu Tamer KARADAĞLI, Teknosa Genel Müdürü Mehmet NANE,  yönetmen Ümit ÜNAL, fotoğrafçı Serkan ŞEDELE ile National Geographic Dergisi Fotoğraf Editörü Kemal NURAYDIN, Hurriyet.com.tr Kültür-Sanat Editörü Deniz ÖNER ve British Council Benim Kentim Sanat Projesi Yönetmeni Esra SARIGEDİK tarafından değerlendirilecek. Aynı zamanda fotoğraflar 23 Ağustos – 6 Eylül arasında, Hürriyet.com.tr üzerinden yapılacak olan halk oylaması ile milyonların beğenisine sunulacak.
   
British Council özel jürisinin iki ayrı kategoride yapacağı (serbest ve dijital kurgusal) değerlendirilmesinde birinci olan yarışmacılara 1500 TL, ikincilere 1000 TL, üçüncülere ise 750 TL miktarında para ödülü verilecek. Ayrıca Hurriyet.com.tr Kültür Sanat, sayfasında halk jürisinin birinci seçtiği yarışmacıyı Canon EOS 450D marka fotoğraf makinesi ile ödüllendirecek. Yarışmada dereceye girenler, Eylül 2010’da düzenlenecek olan ödül töreni ile ödüllerini jüri üyelerinin elinden alacaklar. Yarışma finalinin ardından tüm bu fotoğraflar bir sergi haline getirilecek ve sergi Türkiye turuna başlayacak.   
   
11 Haziran Cuma sabahı, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen basın tanıtım kahvaltısında konuşan British Council Türkiye Operasyon Direktörü Jeff Streeter, “yaşadığımız güzel ama tehlike dolu dünyada, çok yakınımızda olan tehlikelerin bazen farkında olamıyoruz. İklim Savunucularının bir inisiyatifi olarak ortaya çıkan bu fotoğraf yarışması fikriyle, iklim değişikliğinin Türkiye’deki etkilerinin altının çizilmesi ve farkındalığın artırılması hedeflendi” dedi. Yarışma jürilerinden İZ TV-Genel Yayın Koordinatörü Coşkun Aral ve National Geographic Editörü Kemal Nuraydın, herkesin gözü önünde yok olan Tuz Gölü’nün nasıl Türkiye’nin dikkatinden kaçtığının altını çizdiler. Nuraydın, birçok fotoğraf yarışmasının aksine, bu yarışmanın Türkiye’den her seviyedeki fotoğraf meraklılarının iklim değişikliği karelerini yakalamak için geliştirilmiş olmasının önemli bir fark olduğunu vurguladı. Yoğun programına rağmen konuya dikkat çekmek için yarışma jurisi sıfatıyla basın toplantısına katılan oyuncu Tamer Karadağlı, günlük hayat koşturmasında biran durup düşünerek basit alışkanlık değişiklikleriyle herkesin konuya katkıda bulunabileceğini söyledi. Karadağlı, bu çalışmaya katılmanın bile bir etki yaratacağına inandığını için “burada” olduğunun altını çizdi. Yarışmanın bir diğer jüri üyesi, oyuncu Arzu Balkan, her büyük başarının, küçük girişimlerle elde edildiğini, bu çalışma ile de çevre konusunda atılan bu adımın, farkındalık yaratarak dalga dalga yayılacağını umduğunu söyledi.   
   
Fotoğraf yarışması katılım şartları ve başvuru formu için Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, British Council Türkiye Facebook grubu, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin ve Hurriyet.com.tr Kültür Sanat, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
 
Basın bülteni pdf dosyası
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
   
 
Basınla İlişkiler
Füsun Fidan Özoğul
British Council
Pazarlama ve İletişim Müdürü
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
(212) 355 5672
 
Çelik Özüduru
British Council
Kurumsal İletişim Sorumlusu
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
(312) 455 3621
 
Yarışma takvimi
 
Yarışma başvuru tarihleri 15 Haziran - 15 Ağustos 2010
Jüri elemesinden önce ön eleme ve moderasyon 16 - 22 Ağustos 2010
Özel jüri oylaması ve hurriyet.com.tr halk jürisi oylaması 23 Ağustos - 6 Eylül 2010
Sergi açılışı ve ödül töreni Eylül ayının son haftası
 
Yarışma görselleri
 
Başvuru formu
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
 
Poster
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin 
   
Banner
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
   
Web görseli
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
   
Basın kahvaltısından görüntüler
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin sitesinden alıntıdır.




Kuzu büyüsün görürsünüz siz...

Çevrimdışı snejanka

  • Acemi Kampanyacı
  • **
  • İleti: 54
Hürriyet Fotograf Yarısması
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2010, 12:46:57 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin