Gönderen Konu: ekonomi dedikleri şey..  (Okunma sayısı 7764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
Ynt: ekonomi dedikleri şey..
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2014, 12:36:18 »
Ve çok geçmeden mumun alevi söner.
Bunlar iyi günler.

USD/TRY   2,3170      Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Gösterge faizi 10.86  Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

bist100 63,895

Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı Zemote

• Deneyimli Kampanyacı
    • Baskı Bardak
« Yanıtla #21 : 24 Ocak 2014, 15:27:32 »
Ben 19 Ağustosta Yazmıştım

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Yaz başına kadar çıkmaya devam Eder..
Yaz başına Euro 3,50
Dolar 2.70  leri rahat görür..
Yaz başında yurt dışından gelen turistlerin gelmesiyle Yaz boyunca Yerinde sayar.. Yazın bitmesiyle tekrar çıkmaya devam Eder..
Çünkü Cari Açık Çok büyük.. Bu saatten Sonra Döviz Frenlenemez..
Sadece Merkez bankasından piyasaya döviz sürülerek kısa süreliğine durdurulur sonra geri devam eder..
İnstagram E Ticaret baskibardak.tr

Çevrimdışı Beyondparadise

• Global Moderator
  • Hero Member
« Yanıtla #22 : 26 Ocak 2014, 00:28:02 »

Bu konunun epey bir canlanacağını hissediyorum

Çevrimdışı timsah

• Usta Kampanyacı
  • Huzur İsyanda!!
« Yanıtla #23 : 26 Ocak 2014, 03:17:58 »
Ben kendi ekonomime baktığımda cebimde kalmış 50 TL.. Ay sonuna var 20 gün.. Elektrik faturası gelmiş 120 TL sanki sanayi tesis işletiyorum.. 37 günlük fatura mı olur?? Velhasıl demek ki herkes durumundan memnun.. Bana sorarsanız... Sormayın gitsin..
Ben beni bildim bileli ne ben beni buldu kendimde ne de kendim beni buldu bende.. Hüseyin KARAKUŞ

Çevrimdışı klewx

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #24 : 27 Ocak 2014, 13:32:11 »
ben mevduat olayini bitirdim...imkani olana en iyi yatirim ev babamin yillar once aldigi mustakil
viran halde 200 metrekare arsali bir ev vardi mutevazi bir semtte...2007 de 70.000 e sattim
o gunlerde bu paraya izmirde iyi bir daire alinamiyordu uzerine kucuk eklemelerle ve abartisiz
her ay bankacilarla mevduat puani icin pazarlik ederek 6 yilda 190.000 gibi bir rakama ulastim aralik ayinda izmir gunaltay semtinde son derece lux sifir altinda bim olan farkli ve sosyal donatilara sahip hatta ayda 1000 tl bina yan geliri olan bir site dairesi aldim...sonuc olarak kucuk buyuk  para demeden
bankada herkes bir mevduat tutmali hayatin ne getirecegi belli olmuyor...tasarruf icin cocuklari
kumbara ile para biriktirmeye ozendirmek gerekli...80 lerde bu devlet politikasiydi,
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 13:33:38 Gönderen: klewx »
bir aptala verilecek en güzel cevap susmaktır,

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
« Yanıtla #25 : 27 Ocak 2014, 13:49:56 »
ben mevduat olayini bitirdim...imkani olana en iyi yatirim ev babamin yillar once aldigi mustakil
viran halde 200 metrekare arsali bir ev vardi mutevazi bir semtte...2007 de 70.000 e sattim
o gunlerde bu paraya izmirde iyi bir daire alinamiyordu uzerine kucuk eklemelerle ve abartisiz
her ay bankacilarla mevduat puani icin pazarlik ederek 6 yilda 190.000 gibi bir rakama ulastim aralik ayinda izmir gunaltay semtinde son derece lux sifir altinda bim olan farkli ve sosyal donatilara sahip hatta ayda 1000 tl bina yan geliri olan bir site dairesi aldim...sonuc olarak kucuk buyuk  para demeden
bankada herkes bir mevduat tutmali hayatin ne getirecegi belli olmuyor...tasarruf icin cocuklari
kumbara ile para biriktirmeye ozendirmek gerekli...80 lerde bu devlet politikasiydi,

Sizin her konudaki yorumunuzu dikkatle okuyorum. Çok güzel tespit ve çok iyi bir hafızanız var. Rehber olacak konudaki mesajlarınız için ayrıca teşekkür ederim.
Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
 Nietzche

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
« Yanıtla #26 : 29 Ocak 2014, 00:07:46 »
MB, faiz oranını yüzde 7.75'ten yüzde 12'ye çıkardı.
Dünyalar kadar değil aşklarım kadarsın...

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 29 Ocak 2014, 00:23:58 »
MB, faiz oranını yüzde 7.75'ten yüzde 12'ye çıkardı.

kur 2.1854 an itibari ile

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #28 : 29 Ocak 2014, 00:30:49 »
Ve resesyon başlar güzel güneşli günler mazide kalır.

Asıl tufan seçimden sonra.
Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı hitex

• Usta Kampanyacı
    • Gezginnerede
« Yanıtla #29 : 29 Ocak 2014, 00:41:22 »
Sayı: 2014-07 28 Ocak 2014

PARA POLİTİKASI KURULU KARARI

Toplantı Tarihi: 28 Ocak 2014

Toplantıya Katılan Kurul Üyeleri
Erdem Başçı (Başkan), Ahmet Faruk Aysan, Murat Çetinkaya, Turalay Kenç, Necati Şahin, Abdullah Yavaş, Mehmet Yörükoğlu.

Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo–Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının aşağıdaki gibi belirlenmesine karar verilmiştir:

a) Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 7,75’ten yüzde 12’ye, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 6,75’ten yüzde 11,5’e, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 3,5’ten, yüzde 8’e yükseltilmiştir.

b) Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 4,5’ten yüzde 10’a yükseltilmiştir.

c) Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken, borç verme faiz oranı yüzde 10,25 düzeyinden yüzde 15 düzeyine yükseltilmiştir. Son dönemlerde iç ve dış piyasalarda risk algılamasını olumsuz etkileyen gelişmeler yaşanmaktadır. Bu süreçte Türk lirasında belirgin bir değer kaybı ve risk priminde kayda değer bir artış gözlenmiştir. Merkez Bankası bu gelişmelerin enflasyon ve makroekonomik istikrar üzerindeki olumsuz yansımalarının sınırlanması için üzerine düşeni yapacaktır. Bu çerçevede Kurul, fiyat istikrarını sağlamak amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma yapmaya ve operasyonel çerçeveyi sadeleştirmeye karar vermiştir.

Bu doğrultuda, (i) bir hafta vadeli repo faiz oranı yüzde 4,5’ten yüzde 10’a çıkarılmıştır; (ii) önümüzdeki dönemde Merkez Bankası fonlaması temel olarak marjinal fonlama oranı yerine bir hafta vadeli repo faiz oranından sağlanacaktır.

Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir. Bu duruş altında enflasyonun 2015 yılının ortaları itibarıyla yüzde 5 düzeyine ulaşacağı öngörülmektedir. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.
Gezginnerede Güncel kültür sanat haberleri ücretsiz etkinlikleri yeni mekanları sizin icin paylasır. Sanattan hayattan haberiniz olsun.