Gönderen Konu: Domuz eti  (Okunma sayısı 10627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
Ynt: Domuz eti
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2013, 20:25:48 »
Geçenlerde bir alış veriş merkezinde jambon aldım.Kasaya geldim.Kasadaki bayan ne aldığınıza eminmisiniz dedi.Anlayamadım.Baktım etikette domuz jambon yazıyor.Ben bunu alırken kimse bana birşey söylemedi.Eğer kasadaki bayan söylemeseydi ben onun etiketine bakmadan yiyebilirdim.Adını vermek istemiyordum ama yazacağım.Carfur.Lütfen çok dikkat edin.Etiketli domuz ürünleride satılıyor.
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı lerzankara

• Usta Kampanyacı
  • yakışıklı şanslarım
    • lerzankaradan
« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2013, 21:53:54 »
o gün yazışmalara bende bir dolu yazı yazdım kaynaklarla ama sonra tartışma ve gerginlikten kaçtığım için sildim ama içim içimi yemişti :) Allah razı olsun bu başlığı görünce içim rahatladı
kismet ettiyse Mevla el getirir yel getirir sel getirir. kismet etmediyse Mevla el götürür yel götürür sel götürür.

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #12 : 14 Nisan 2013, 00:14:31 »
Babam makinistlik yaptığı zamanlar trene binmeden abdest alıp besmele çektiklerini trene öyle bindiklerini söylerdi.
Bunun sebeplerinden birisinin de hani olurya trenle giderken bir inek, boğa, koyun, keçi vb. gibi hayvana çarpartıklarında hayvanın mundar olmamasını, hiç olmazsa sahibi tarafından tüketilmesi için olduğunu söylemişti.Bunu makinistlerin % 99 unun yaptığını bir gelenek haline geldiğini bundan dolayı tren tarafından çarpılmış hayvanın sahibi tarafından rahatlıkla tüketildiğinden falan bahsederdi.

Besmeleden kasıt Allah adına kesilmesi olduğu aşikar.

Ayette "Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı." yazıyor.

Bizim yediğimiz etlerin bir kısmı ithal geliyor.Tüketilen et ve et türevi gıdaların bir çoğu kapitalizmin bir sonucu olarak malesef yabancı menşeli.
Kimbilir orada kesim ekibinde ne psikopatlar ne putperestler  var.
Kestiği hayvanı el-Hubel'e mi adıyor  yoksa el-Manât' a mı adıyor bilmiyoruz.

Hımm

Çok uzadı bu yazı.

Allah farkında olmadan işlediğimiz günahlarımızı affetsin. :S

edit: harf hatası
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2013, 00:25:16 Gönderen: biolog »
Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı Zemote

• Deneyimli Kampanyacı
    • Baskı Bardak
« Yanıtla #13 : 14 Nisan 2013, 01:34:42 »
Tatillerde Kahvaltılarda yada Şehirdeki Açık Büfe Kahvaltılarda Kesin Oluyor.. 
Kimi salam diye kimi jampon diye alıp alıp yiyor..
Bir çoğumuz haberimiz Olmadan yemişizdir..
Aylean dediği gibi Çünkü 2006 da Resmi Gazetede Domuz Eti Kasap Reyon Ürünü Olarak Kabul Edildi
Raflarda Yerini Aldı..   Kimi jampon salam diye alıyor..  zaten 2 milim kucucuk yazıyla bir köşesine domuz eti diye yazıyor onada kimse dikkat etmiyor.. Yurt Dışı ürünlerinde iyi bakmak lazım..
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2013, 01:40:52 Gönderen: Zemote »
İnstagram E Ticaret baskibardak.tr

Çevrimdışı meltem2780

• Usta Kampanyacı
  • prenseslerim
« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2013, 10:21:33 »
Rabbim af eylesin bilmeden elbet yemişizdir. 11 yıllık evlilğim boyunca marketten et aldığımın sayısı parmak sayısını geçmez.babam kardeşlerim birleşir köyden koyun keçi getirtir ve  babam  keser paylarız 3 aile. aslında dışarda alınandan daha da uyguna geliyor.çoğu kişi birleşip yapabilir bunu.Allah muhafaza aynur hanım o ürünü eve alıp gelip yarısını yedikten sonra paketteki ibareyi fark etseydi.:( güvenilir kişilerden almak lazım
Tecrübe, bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
« Yanıtla #15 : 14 Nisan 2013, 11:20:20 »
Dinimize göre domuz etinin haram olduğunu ysr86 nın yazılarıyla daha da pekiştirmiş olduk. Teşekkür ederiz. Kendi adıma Almanya'da staj yapıp çalıştığım zamanlarda müdürüme kahvaltı hazırlamak zorunda olduğum zamanlarda, domuz etinden yapılmış salamlara sosislere çok dokundum. Ama uyarırdı adam beni bana hazırladıkların domuz diye. Bende eldivenlerle hazırlardım. Almanya'da çok fazla Türk olduğundan işiniz çok zor değil emin olun ekonomi,girişimcilik işin içine girince ordaki yaşam burdan daha kolay. Helal ete emin olabiliyosunuz,bizde maşallah karıştırılıyor yok at eti satılıyor vs vs.

Unutmadan kişi kendinden sorumlu. Ben yemem haram olduğunu bilirim ama diğer bir kişi yiyorsa da uyarırım,gerisi onun takdiridir saygı duyarım. Bununla birlikte aldığınız çikolataların,şekerlemelerin içeriklerine de bakın. Ben yemiyorum içmiyorum demeyin farkında olmadan alırsınız.
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 14 Nisan 2013, 11:32:57 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Babam makinistlik yaptığı zamanlar trene binmeden abdest alıp besmele çektiklerini trene öyle bindiklerini söylerdi.
Bunun sebeplerinden birisinin de hani olurya trenle giderken bir inek, boğa, koyun, keçi vb. gibi hayvana çarpartıklarında hayvanın mundar olmamasını, hiç olmazsa sahibi tarafından tüketilmesi için olduğunu söylemişti.Bunu makinistlerin % 99 unun yaptığını bir gelenek haline geldiğini bundan dolayı tren tarafından çarpılmış hayvanın sahibi tarafından rahatlıkla tüketildiğinden falan bahsederdi.

Besmeleden kasıt Allah adına kesilmesi olduğu aşikar.

Ayette "Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı." yazıyor.

Bizim yediğimiz etlerin bir kısmı ithal geliyor.Tüketilen et ve et türevi gıdaların bir çoğu kapitalizmin bir sonucu olarak malesef yabancı menşeli.
Kimbilir orada kesim ekibinde ne psikopatlar ne putperestler  var.
Kestiği hayvanı el-Hubel'e mi adıyor  yoksa el-Manât' a mı adıyor bilmiyoruz.

Hımm

Çok uzadı bu yazı.

Allah farkında olmadan işlediğimiz günahlarımızı affetsin. :S

edit: harf hatası
Benim babamda makinistti.Emekli şimdi.Oda trenin çaprtığı yaralı hayvanları kestiklerini en azından sahibini etini aldığını söylerdi.
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı eyefive

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #17 : 14 Nisan 2013, 11:47:34 »
bahçeli mustakil evi olanın yapması gereken en güzel şey.kendi koyunun koçunu kendi besleyip yetiştirmesi. farkında olmadan yapılan yenilen haramalrdan sorumlu değiliz ama şüpheli olanlardan sorumluyuz.

örnek : mesela 1 et yiyeceksin ama ne içeriği olduğunu bilmiyorsun.ama içinde şüphe ve vesvese var. o eti yersen sorumlusun.onu yememen lazım. haram yiyen bir insan hayatında hep mutsuz olur duası kabul olmaz.

yalnız bu haram sadece et kısmı.yoksa dolu haram olan hatta domuz etinden kat kat haram olan yiyip içme şeyleri var.

dağ başındasın yolunu kaybettin,yada çığ düştü,yada her hangi bir sebepten mahsur kaldın kimse yok.gerçekten çok açıktın ( 1 yemek öğünü değil.en az 1 gün felan geçti ) orada domuz gördün.başka iyecekte yok.kimsede gelmiyor haberde veremiyorsun. ölmemek ve doymamak kaydıyla yiyebilirsin ozaman haram olmuyor. yani seni yaşatacak kadar, ve doyurmayacak kadar yiyebilirsin. dinimiz bu kolaylığıda sağlamış.
DÜNYA-AHİRET MADDİ-MANEVİ BOL RIZIK İÇİN  TESPİH:LA İLAHE İLLA ENTE YA HANNAN YA MENNAN YA BEDİAS SEMAVATİ VEL ARDI YA ZEL CELALİ VEL İKRAM

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
« Yanıtla #18 : 14 Nisan 2013, 14:34:36 »
İSLAM dini kolaylık ve mantık dinidir. Mantıklı olan kişide doğru yolu bulur. Başka yollar aramaz kendine.
Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
 Nietzche

Çevrimdışı yediyıldız

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #19 : 14 Nisan 2013, 18:28:50 »
Et konusunda en güvenli yerler mahalle veya çarşınızdaki kasaplardır.