Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: muhsin43 - 31 Mayıs 2012, 00:58:54
-
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
yeni sorular var cevapları bilen varmı?
1.
Aşağıdakilerden hangisi bir protein değildir?
a)
Levrek
b)
Mercimek
c)
Ispanak
2.
Eti, tavuğu ya da balığı kızgın tavaya atmadan önce nasıl oması gerekir?
a)
Kuru olması
b)
Tuzlanması
c)
Baharatla tatlandırılması
3.
En çok protein içeren sebze aşağıdakilerden hangisidir?
a)
Kuşkonmaz
b)
Patlıcan
c)
Salatalık
-
1. c) Ispanak
2. c) Baharatla tatlandırılması
3. a) Kuşkonmaz
İnternette yayınlanan kalori cetvelleri birbirine yakın değerlere göre oluşturulmuştur... (:
Kazananlar 01 Haziran Cuma günü saat 16:00’da açıklanacaktır.
-
1. c) Ispanak
2. b) Tuzlanması
3. a) Kuşkonmaz
İnternette yayınlanan kalori cetvelleri birbirine yakın değerlere göre oluşturulmuştur... (:
Kazananlar 01 Haziran Cuma günü saat 16:00’da açıklanacaktır.
et ve tavuk kesinlikle pişirilmeden önce tuzlanmaz et sertleşir
-
Et balık pişirmenin püf noktaları nelerdir?
Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası:
1-)Tavayı ve ızgarayı etve balıklari yerleştirmeden önce ısıtın.
2-)Tuzu et(balık) piştikten sonra ilave edin,tuz özellikle etin sertleşmesine neden olur.
-
baharatlanması
-
normalde kendi yemek kültürüme göre avcarlarız doğru ama netteki önemli birkaç sitede tuzlayınız yazınca kimseyi yanıltmak istemedim Firuuu..Yoksa haklısın... (:
baharatlanması
-
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
-
En iyisi biz bildiğimizi yapalım..Bende uyguladım çok kez..Etin lezzetini alabilmek için baharatlandırırız hep.. (:
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
-
En iyisi biz bildiğimizi yapalım..Bende uyguladım çok kez..Etin lezzetini alabilmek için baharatlandırırız hep.. (:
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
ya arkadaşlar et tzlanmaz bu doğru benecde sertleşir. baharatlanmaz çünkü bu isteğe bağlıdır. ben nefret ederim bu kişisel bir tercihdir. ama evinizin yanmasını yada etrafın yağla dolmasını istemiyorsanız kızgın yağa asla et yada balık ıslak bırakılmaz. kuru olması gerekir.... bu da benim düşüncem :)
-
En iyisi biz bildiğimizi yapalım..Bende uyguladım çok kez..Etin lezzetini alabilmek için baharatlandırırız hep.. (:
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
ya arkadaşlar et tzlanmaz bu doğru benecde sertleşir. baharatlanmaz çünkü bu isteğe bağlıdır. ben nefret ederim bu kişisel bir tercihdir. ama evinizin yanmasını yada etrafın yağla dolmasını istemiyorsanız kızgın yağa asla et yada balık ıslak bırakılmaz. kuru olması gerekir.... bu da benim düşüncem :)
bence sen haklısın
-
yeni soru başlamış
1.
Aşağıdakilerden hangisi Çin Mutfağı’nın en popüler çeşnilerinden değildir?
19
a)Soya Sosu
b)Krema
c)İstiridye Sosu
2.
Wok’un tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
20
a)Makarna Tenceresi
b)Çin Tavası
c)Sac Tava
3.
Genelde baharatlı olan, tatlı veya ekşi bir marmelat olan Çatni hangi ülkeye aittir?
21
a)Hindistan
b)Japonya
c)Kore
-
b-b-a heralde
-
1.
İncirin anavatanı neresidir?
a)
Avrupa
b)
Asya
c)
Amerika
2.
İncir hangi aylarda yetişir?
a)
Ekim
b)
Aralık
c)
Mayıs
3.
Aşağıdakilerden hangisi incir için söylenemez?
a)
Egzotik bir meyvedir
b)
Çekirdeklidir
c)
Kök sebzedir
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
-
cevaplar nedir acaba???
-
Cevapladım..
A
A
C
olarak
-
İncirin ana vatanı Asya olarak yazıyor.sanırım ikinci şık b olucak.
-
evet araştırınca incirin anavatını asya
-
o zaman B A C
-
dalgamı geçiyorlar yoksa böyle yarışma çıkmıyor :o :o :o :o :-\ :-*
-
akdeniz asya arası diyor en çok aydın incir satiyormus soru hatali bence
-
1.
Gulaş Çorbası hangi ülkeye ait bir lezzettir?
a)
Macaristan
b)
İspanya
c)
Almanya
2.
Aşağıdakilerden hangisi Afyon yöresine ait bir çorbadır?
a)
Ekşili Tavuk
b)
Sakala Çarpan
c)
Sumaklı Arpa Şehriye
3.
Aşağıdakilerden hangisi Analı Kızlı Çorba’sının içeriğinde bulunmamaktadır?
a)
Bulgur
b)
Nohut
c)
Kuru Fasulye
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
-
macaristan
sakala çarpan
kuru fasulye
-
13- 27 temmuz
1.
Aşağıdakilerden hangisi Demi Glace sosu için söylenemez?
a)
Yoğun ve kahverengi bir sostur
b)
İyi hazırlanmış et ya da tavuk suyu ile yapılır
c)
Kıvam vermek için yumurta beyazı kullanılır
2.
Literatürde toplam kaç adet ana sos vardır?
a)
6
b)
5
c)
3
3.
Beşamel sos hazırlarken kullanılan sıvı madde hangisidir?
a)
Su
b)
Süt
c)
Beyaz Şarap
-
cevapları bilen var mı? nette bi yerde 7 ana sos bi yerde 4 ana sos var diyo aklım karıştı
-
Mutfağın literatürüne baktığımızda 5 ana sos :
1 – Beşamel Sos (Bechamel)
2 – İspanyol Sos (Espagnole)
3 – Valut Sos (Veloute)
4 – Hollandez Sos (Hollandaise)
5 – Domates Sos (Tomato)
ben böyle buldum:))
-
ilk sorunun cevabı ne ::) ikinci sanırım süt ama
-
1.Aşağıdakilerden hangisi Demi Glace sosu için söylenemez?
c) Kıvam vermek için yumurta beyazı kullanılır
2.Literatürde toplam kaç adet ana sos vardır?
a) 6
1-
Beşamel sos
(Sos Beşamel)
2-
Domates sosu
(Sos tomate)
3-
Sos dömi glas
(SosDemi
Glace)
4-
Sos velüte
(SosVelauté)
5-
Mayonez sos
(Sos
Mayonnaise)
6-
Sos Hollandez
(Sos
Hollandaise)
3.Beşamel sos hazırlarken kullanılan sıvı madde hangisidir?
b) Süt
GENEL OLARAK CEVAPLAR İÇİN:
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/811ORK177.pdf
ADRESİNİ KULLANINIZ!
-
yeni sorunun cevaplarını bilen var mı
-
yeni sorunun cevaplarını bilen var mı
cevaplar yukarıda yazıor.
-
.
Aşağıdakilerden hangisi Demi Glace sosu için söylenemez?
a)
Yoğun ve kahverengi bir sostur
b)
İyi hazırlanmış et ya da tavuk suyu ile yapılır
c)
Kıvam vermek için yumurta beyazı kullanılır
2.
Literatürde toplam kaç adet ana sos vardır?
a)
6
b)
5
c)
3
3.
Beşamel sos hazırlarken kullanılan sıvı madde hangisidir?
a)
Su
b)
Süt
c)
Beyaz Şarap
-
cevaplar ne acaba ben 1.c 2.b 3.b yaptım ama emin olamadım :(
-
cevaplar ne acaba ben 1.c 2.b 3.b yaptım ama emin olamadım :(
Cevaplar şunlar :
1) c)
2) a) 6
3) b) Süt
Bu konudan bi daha açılmış aynı konuları tekrar açmanın ne anlamı var ki?
-
doğru bende 6 sos buldum
-
yeni soru yayınlanmış cvp ları bulamadım :))
-
3.şıkta c imiş.son 2 şık c gibi ama ilkini bilmiyorum .diğer başlıkta c yazmışlar onuda
-
ben B-C-C diye buldum ama emin değilim
-
Bence son soruda cevap B olmalı
Çünkü kendi sitesindeki tarifte Paella yemeğini Baldo pirinçle yapmışlar.
http://www.herkessofraya.com/yemek-tarifi/paella-valenciana-637
-
soruların cevaplar çok göreceli.saçma olmuş.
-
yeni sorular var cevapları bilen yok mu
-
ben B-C-B olarak buldum cevapları ama sizde araştırın isterseniz...
-
ben B-C-B olarak buldum cevapları ama sizde araştırın isterseniz...
bende size güvendim ve işaretledim gitti. teşekkürler