Her Gün Kampanya

Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: muhsin43 - 31 Mayıs 2012, 00:58:54

Başlık: knor şefler soruyor
Gönderen: muhsin43 - 31 Mayıs 2012, 00:58:54
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
yeni sorular var cevapları bilen varmı?

1.
 Aşağıdakilerden hangisi bir protein değildir?



a)
 Levrek

b)
 Mercimek

c)
 Ispanak




 2.
 Eti, tavuğu ya da balığı kızgın tavaya atmadan önce nasıl oması gerekir?



a)
 Kuru olması

b)
 Tuzlanması

c)
 Baharatla tatlandırılması




3.
 En çok protein içeren sebze aşağıdakilerden hangisidir?



a)
 Kuşkonmaz

b)
 Patlıcan

c)
 Salatalık





Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: devrim1986 - 31 Mayıs 2012, 01:23:02
1. c) Ispanak
2. c) Baharatla tatlandırılması
3. a) Kuşkonmaz

İnternette yayınlanan kalori cetvelleri birbirine yakın değerlere göre oluşturulmuştur... (:

Kazananlar 01 Haziran Cuma günü saat 16:00’da açıklanacaktır.
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: ayferhat - 31 Mayıs 2012, 02:37:30
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
1. c) Ispanak
2. b) Tuzlanması
3. a) Kuşkonmaz

İnternette yayınlanan kalori cetvelleri birbirine yakın değerlere göre oluşturulmuştur... (:

Kazananlar 01 Haziran Cuma günü saat 16:00’da açıklanacaktır.

et ve tavuk kesinlikle pişirilmeden önce tuzlanmaz et sertleşir
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: seldahalil007 - 31 Mayıs 2012, 02:44:02
Et balık pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası:

1-)Tavayı ve ızgarayı etve balıklari yerleştirmeden önce ısıtın.

2-)Tuzu et(balık) piştikten sonra ilave edin,tuz özellikle etin sertleşmesine neden olur.
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: firuzeyno10 - 31 Mayıs 2012, 12:52:12
baharatlanması
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: devrim1986 - 31 Mayıs 2012, 12:56:09
normalde kendi yemek kültürüme göre avcarlarız doğru ama netteki önemli birkaç sitede tuzlayınız yazınca kimseyi yanıltmak istemedim Firuuu..Yoksa haklısın... (:

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
baharatlanması
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: firuzeyno10 - 31 Mayıs 2012, 14:16:42
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: devrim1986 - 31 Mayıs 2012, 14:24:01
En iyisi biz bildiğimizi yapalım..Bende uyguladım çok kez..Etin lezzetini alabilmek için baharatlandırırız hep.. (:

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: seldahalil007 - 31 Mayıs 2012, 14:28:16
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
En iyisi biz bildiğimizi yapalım..Bende uyguladım çok kez..Etin lezzetini alabilmek için baharatlandırırız hep.. (:

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
ya arkadaşlar et tzlanmaz bu doğru benecde sertleşir. baharatlanmaz çünkü bu isteğe bağlıdır. ben nefret ederim bu kişisel bir tercihdir. ama evinizin yanmasını yada etrafın yağla dolmasını istemiyorsanız kızgın yağa asla et yada balık ıslak bırakılmaz. kuru olması gerekir....  bu da benim düşüncem :)
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: muhsin43 - 31 Mayıs 2012, 14:31:14
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
En iyisi biz bildiğimizi yapalım..Bende uyguladım çok kez..Etin lezzetini alabilmek için baharatlandırırız hep.. (:

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
yenı evlendıgim zaman ben eti tuzlayıp bişirmiştim eşim tuzlanmaz et kayış gibi olur demişti bana o zamandan beri tuzlamam ama etkide bırakmayayım herkez isteiğini yazsın
ya arkadaşlar et tzlanmaz bu doğru benecde sertleşir. baharatlanmaz çünkü bu isteğe bağlıdır. ben nefret ederim bu kişisel bir tercihdir. ama evinizin yanmasını yada etrafın yağla dolmasını istemiyorsanız kızgın yağa asla et yada balık ıslak bırakılmaz. kuru olması gerekir....  bu da benim düşüncem :)
bence sen haklısın
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: muhsin43 - 01 Haziran 2012, 16:58:03
yeni soru başlamış
1.
Aşağıdakilerden hangisi Çin Mutfağı’nın en popüler çeşnilerinden değildir?
19
a)Soya Sosu
b)Krema
c)İstiridye Sosu

2.
Wok’un tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
20
a)Makarna Tenceresi
b)Çin Tavası
c)Sac Tava

3.
Genelde baharatlı olan, tatlı veya ekşi bir marmelat olan Çatni hangi ülkeye aittir?
21
a)Hindistan
b)Japonya
c)Kore
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: orfejoy - 01 Haziran 2012, 17:25:32
b-b-a    heralde
Başlık: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: lanset99 - 15 Haziran 2012, 22:01:55
1.

İncirin anavatanı neresidir?

    a)

    Avrupa
    b)

    Asya
    c)

    Amerika

2.

İncir hangi aylarda yetişir?

    a)

    Ekim
    b)

    Aralık
    c)

    Mayıs

3.

Aşağıdakilerden hangisi incir için söylenemez?

    a)

    Egzotik bir meyvedir
    b)

    Çekirdeklidir
    c)

    Kök sebzedir

https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: gucluturk - 15 Haziran 2012, 22:54:57
cevaplar nedir acaba???
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: actilki - 15 Haziran 2012, 23:40:42
Cevapladım..
A
A
C
olarak
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: gucluturk - 15 Haziran 2012, 23:58:17
İncirin ana vatanı Asya olarak yazıyor.sanırım ikinci şık b olucak.
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: muhsin43 - 18 Haziran 2012, 12:32:44
evet araştırınca incirin anavatını asya
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: loopselcuk - 24 Haziran 2012, 12:14:00
o zaman B A C
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: halil45 - 24 Haziran 2012, 12:49:45
dalgamı geçiyorlar yoksa böyle yarışma çıkmıyor :o :o :o :o :-\ :-*
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (16 Haziran - 30 Haziran )
Gönderen: sivrimon - 24 Haziran 2012, 13:05:12
akdeniz asya arası diyor en çok aydın incir satiyormus soru hatali bence
Başlık: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: lanset99 - 06 Temmuz 2012, 17:22:58

1.

Gulaş Çorbası hangi ülkeye ait bir lezzettir?

    a)

    Macaristan
    b)

    İspanya
    c)

    Almanya

2.

Aşağıdakilerden hangisi Afyon yöresine ait bir çorbadır?

    a)

    Ekşili Tavuk
    b)

    Sakala Çarpan
    c)

    Sumaklı Arpa Şehriye

3.

Aşağıdakilerden hangisi Analı Kızlı Çorba’sının içeriğinde bulunmamaktadır?

    a)

    Bulgur
    b)

    Nohut
    c)

    Kuru Fasulye


https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: madımak - 06 Temmuz 2012, 17:25:31
macaristan
sakala çarpan
kuru fasulye
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: lanset99 - 13 Temmuz 2012, 16:10:32
13- 27 temmuz



1.

Aşağıdakilerden hangisi Demi Glace sosu için söylenemez?

    a)

    Yoğun ve kahverengi bir sostur
    b)

    İyi hazırlanmış et ya da tavuk suyu ile yapılır
    c)

    Kıvam vermek için yumurta beyazı kullanılır

2.

Literatürde toplam kaç adet ana sos vardır?

    a)

    6
    b)

    5
    c)

    3

3.

Beşamel sos hazırlarken kullanılan sıvı madde hangisidir?

    a)

    Su
    b)

    Süt
    c)

    Beyaz Şarap
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: gkymrc - 13 Temmuz 2012, 16:34:33
cevapları bilen var mı? nette bi yerde 7 ana sos bi yerde 4 ana sos var diyo aklım karıştı
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: kfcakal - 13 Temmuz 2012, 17:04:54
Mutfağın literatürüne baktığımızda 5 ana sos :
1 – Beşamel Sos (Bechamel)
2 – İspanyol Sos (Espagnole)
3 – Valut Sos (Veloute)
4 – Hollandez Sos (Hollandaise)
5 – Domates Sos (Tomato)
ben böyle buldum:))
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: 1_Bakıp_Çıkıcam - 13 Temmuz 2012, 17:22:52
ilk sorunun cevabı ne  ::)  ikinci sanırım süt ama
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: aysfsk - 13 Temmuz 2012, 17:25:38
1.Aşağıdakilerden hangisi Demi Glace sosu için söylenemez?

    c)    Kıvam vermek için yumurta beyazı kullanılır


2.Literatürde toplam kaç adet ana sos vardır?

    a)    6


1-
Beşamel sos
(Sos Beşamel)
2-
Domates sosu
(Sos tomate)
3-
Sos dömi glas
(SosDemi
Glace)
4-
Sos velüte
(SosVelauté)
5-
Mayonez sos
(Sos
Mayonnaise)
6-
Sos Hollandez
(Sos
Hollandaise)


3.Beşamel sos hazırlarken kullanılan sıvı madde hangisidir?
 b)    Süt





GENEL OLARAK CEVAPLAR İÇİN:

http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/811ORK177.pdf

ADRESİNİ KULLANINIZ!
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: aylean - 17 Temmuz 2012, 21:37:44
yeni sorunun cevaplarını bilen var mı
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: gucluturk - 17 Temmuz 2012, 22:03:54
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
yeni sorunun cevaplarını bilen var mı

cevaplar yukarıda yazıor.
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: imgee - 18 Temmuz 2012, 16:19:04
.

Aşağıdakilerden hangisi Demi Glace sosu için söylenemez?

    a)

    Yoğun ve kahverengi bir sostur
    b)

    İyi hazırlanmış et ya da tavuk suyu ile yapılır
    c)

    Kıvam vermek için yumurta beyazı kullanılır

2.

Literatürde toplam kaç adet ana sos vardır?

    a)

    6
    b)

    5
    c)

    3

3.

Beşamel sos hazırlarken kullanılan sıvı madde hangisidir?

    a)

    Su
    b)

    Süt
    c)

    Beyaz Şarap
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: gucluturk - 18 Temmuz 2012, 22:29:13
cevaplar ne acaba ben 1.c 2.b 3.b yaptım ama emin olamadım :(
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: aslan_harun - 18 Temmuz 2012, 22:53:22
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
cevaplar ne acaba ben 1.c 2.b 3.b yaptım ama emin olamadım :(

Cevaplar şunlar :

1) c)

2) a)    6

3) b)    Süt

Bu konudan bi daha açılmış aynı konuları tekrar açmanın ne anlamı var ki?
Başlık: Ynt: knor şefler soruyor
Gönderen: Beyondparadise - 18 Temmuz 2012, 23:26:42
doğru bende 6 sos buldum
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: lvnt34 - 28 Temmuz 2012, 12:48:27
yeni soru yayınlanmış cvp ları bulamadım :))
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: eyefive - 28 Temmuz 2012, 12:51:03
3.şıkta c imiş.son 2 şık c gibi ama ilkini bilmiyorum .diğer başlıkta c yazmışlar onuda
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: casusx - 28 Temmuz 2012, 12:57:37
ben B-C-C diye buldum ama emin değilim
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: nuyaver - 28 Temmuz 2012, 13:59:37
Bence son soruda cevap  B  olmalı

Çünkü kendi sitesindeki tarifte Paella yemeğini Baldo pirinçle yapmışlar.
http://www.herkessofraya.com/yemek-tarifi/paella-valenciana-637
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: Venceremos - 28 Temmuz 2012, 16:33:15
soruların cevaplar çok göreceli.saçma olmuş.
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: kapito - 29 Temmuz 2012, 16:10:13
yeni sorular var cevapları bilen yok mu
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: dilekaygun - 29 Temmuz 2012, 16:41:55
ben B-C-B olarak buldum cevapları ama sizde araştırın isterseniz...
Başlık: Ynt: Knorr Şefler Soruyor herkes sofraya (30 Haziran - 13 13 Temmuz )
Gönderen: ismail2776 - 29 Temmuz 2012, 18:19:35
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
ben B-C-B olarak buldum cevapları ama sizde araştırın isterseniz...

bende size güvendim ve işaretledim gitti. teşekkürler