Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: kirnak58 - 01 Nisan 2010, 01:09:34
-
Tropiklerde Şafak Görünümü, Kapanda Üç Kaplan romanlarının yazarı Kübalı G. Cabrera Infante aynı zamanda dünyanın, özellikle Avrupa' nın birçok kentini gezmiş ve bunları 'Şehirler Kitabı' adlı yaptında toplamıştır. Bu kitapta, ünlü yazar hangi şehirden söz etmemiştir?
Mayıs 2010'a kadar sorumuzu doğru yanıtlayanlar arasından 10 kişiye Azra Erhat' ın 'Mavi Anadolu' adlı kitabı hediye.
Barcelona
Paris
Venedik
Atina
http://www.canyayinlari.com/Default.aspx
-
Bir arastiralim bakalim neresiymis?
-
barcelona ya da atina
-
Sanırım cevap Venedik :)
-
Sanırım cevap Venedik :)
Venedik olamaz. Bahsettiği şehirlerden biri o. Barcelona ya da Atina bence de.
-
Venedik olamaz. Bahsettiği şehirlerden biri o. Barcelona ya da Atina bence de.
Siz ne cevap yazdınız :)
-
ben Atina didim tamamen his meselesi :D
-
istanbulu gezmemişse seyyah diildir:)))) hele bide konyayı görmediyse:))
-
"Venedik öteden beri ne suan ne de şehvetten yoksun kalmıştır. Bir venüs kenttir Venedik
venedık degıl
-
bence de atina. epey araştıdım hiç atina ile ilgili bir bilgi yok.
-
Venedik olamaz. Bahsettiği şehirlerden biri o. Barcelona ya da Atina bence de.
Siz ne cevap yazdınız :)
Valla ben Barcelona yazdım. İnş. doğrudur. Diğerlerinden bahsediyo Barcelona ile Atina arasında kalmıştım .
-
Guillermo Cabrera Infante, benzersiz yapıtı Şehirler Kita¬bı'nda, kentlerin engin sularına yelken açar. Londra, Brüksel, Roma, Berlin, New York, Los Angeles, Venedik, Paris gibi kentlerde yazarların, filmlerin, kitapların, sanatların, müzik¬lerin, dahası kurgu kişilerin izini sürer. Her kentte, gençliğinin yitik kenti Havana'yı arayarak
cevap Atina bence de
-
Bence cevap kesinlikle Atina.
-
"Sherlock Holmes belki de, belli bir yeri yurdu olan tek kurgusal kişidir; Londra'da yaşamış, 221-B Baker Street'te oturmuştur."
"Her fırsatta Brüksel'e dönüyorum: Yolculuklarda, rüyalarda. Onu iyi tanıyanlarımız, Degas'ın kadınlarından birine çok benzediğini bilir."
"Birden fazla Madrid vardır. Biri Hemingway'in Madrid'idir. Benim Madrid'im ise rahibelerle istila edilmiş bir kentti. On yıl sonra döndüğümde değişmeye başlamıştı Madrid; artık cübbelerin değil, çiçeğe durmuş körpecik kızların kentiydi."
"Venedik öteden beri ne sudan ne de şehvetten yoksun kalmıştır. Bir venüs kenttir Venedik."
"New York'a gittiğimde Miles Davis'i de ziyaret etme şansı bulmuştum. Onu dinlemeye gittiğim bir akşam bir büyük cazcı daha keşfetmiştim, belki de cazın son büyük ustasını. Kulüp Blue Note'da, Davis beşlisiyle cool sesini paylaşan bir saksafoncuydu. Az ötemdeki garsona sordum, adını söyledi. Bu isim birkaç yıl sonra unutulmaz olacaktı: John Coltraine."
"Las Vegas büyük bir evdir, tam da bu haliyle bir Casino'dur. Remus ve Romulus'un bir dişi kurttan değil de ruletten meme emdiğini düşleyelim."
"Miami'de güneş hep doğar. Batar da. Tropiğin en fantastik günbatımlarında. Kenti okşar gibi söylenen bir Küba deyişi vardır: Miami sevgilim."
G. Cabrera Infante
http://www.pandora.com.tr/urun.aspx?id=93570
bence de Atina cevap