Diğer > Geri Dönüşüm Kutusu
Arkadaşlar Bu Sorunun Cevabını Birisi Söyleyebilirmi Bulamıyorum :(
furkan_emre:
teşekkürler pupitre cevabı doğruymuş :)
yeni bir sorum olacaktı yarışıyorumda zorlandığım soruları size sormak istedim;
-Tanrının evrenin ruhu olduğunu, varlıkların biçimine büründüğü ve varlıkların bedenine girerek cisimleştiğini iddia eden akımların ortak adı nedir?
Cevap:
9HarfLi.
bariskaplan:
Son sorduğun sorunun cevabını bulamadım ama Panteizm ile alakalı olabileceğini düşünüyorum.Senin sorduğun soruyla birebir uyuyor ama 9 harfli değil malesef.Panteizmin tanımı ise kısaca şöyle:Anlam olarak tüm tanrıcılık demektir.Panteizme göre Tanrı'nın evrenden ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur.Tanrı doğada,nesnelerde,insan dünyasında vardır.Tanrı,evrenin kendisidir.Dolayısıyla,evrendeki her olay aslında Tanrı'nın hareketidir,insan da Tanrı'nın bir parçasıdır.
Kaynak:Felsefe Kitabı
furkan_emre:
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya giris yapinSon sorduğun sorunun cevabını bulamadım ama Panteizm ile alakalı olabileceğini düşünüyorum.Senin sorduğun soruyla birebir uyuyor ama 9 harfli değil malesef.Panteizmin tanımı ise kısaca şöyle:Anlam olarak tüm tanrıcılık demektir.Panteizme göre Tanrı'nın evrenden ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur.Tanrı doğada,nesnelerde,insan dünyasında vardır.Tanrı,evrenin kendisidir.Dolayısıyla,evrendeki her olay aslında Tanrı'nın hareketidir,insan da Tanrı'nın bir parçasıdır.
Kaynak:Felsefe Kitabı
--- Alıntı sonu ---
Teşekkür ederim barış. :)
ibolya:
furkan sen yarısmacada mı takılıon ;D
furkan_emre:
Evet, kazanamayacağımı biliyorum ama genel kültürümü geliştireyim dedim biraz... :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git