Gerek kalmadı kaplumbağam öldü!
Gerek kalmadı kaplumbağam öldü! 
ay çok üzüldüm ama onlar öyle çok narinler hemen ölüyorlar kuzenimin vardı off çok uzuldum ama mutlaka bir veterineklik foruma üye olun yada bir veterinerin teli elinzide bulunsun
bende çok üzüldümm

çok minikken aldığım kaplumbağam 2-3 yaşına gelip çok büyümeye başlayınca vermiştim

O dönemde çok seyahat ediyoduk bi kaba koyunca bnimkide sürekli yüzer gibi çıkmaya çalışıyodu ama böyle bi sorunla karşılaşmamıştım keşke ölmeseydii

Yanlız öldüğüne kesin eminmisin yani uyuduğu için öldü sanılıp atılan çok kaplumbağa olduğunu duymuştum özellikle kışın sürekli uyuyolarmış ve çok minikse sakın uyumasına izin vermeyin falan diye bişeyler okumuştum araştırırken keşke ölmemişşş olsaa
Belki ölmemiştir..

benim de kaplumbağam ölmüştü adı Ponpondu

,o sıralar Yıldız Tilbe Delikanlım şarkısı çıkmıştı,o şarkıyı hala dinleyemem..
Atmadım hala umutla bekliyorum bende okudum öldü sanılıp atıyolarmış..Gözleri açık yavrumunn

ama kuyruğunu elleyincce içeri çekiyodu artık hiç bi tepki vermiyo

beklicem yinede

ya vicdan azabıda çekiyorum ya ufff sarsıntıdan falanmı oldu acaba ya hiç bi şeyi yoktu
Üzülme yaa sarsıntıdan olcağını sanmıyorum öyle olsa benimki hiçç yaşamazdı dediğim gibi o sıra çok seyahat ediyoduk bide kıbrıstaydık hayvan geçirmek yasak oluyomuş galiba o yüzden çantamın içinde tangır tungur gidip geliyodu hiç bişey olmadı da bakımıyla ilgili bi sorun olmuş olabilir ya da hastalanmıştır

eğer çok küçüktüyse hergün güneşlendirmen falan da gerekiyodu mesela

bencede hemen atma beklett bide gözleri hiçç kıpırdamıyomu
Hala gözleri açık sanırım gerçekten öldü...Hergun güneşlendiriyodum çok güzel de güneşleniyodu

ya hiç bir şeyi yoktu ya anlamadan gitti yavrucak
nasıl bi kavanozdu koyduğun ? kapağı açık ve geniş bi kavanozmu ? kaplumbağalar dayanıklı hayvanlardır sarsıntıdan olduğunu sanmıyorum
kapağı açıktı çok geniş değildi ama daha öncede götürmüştüm bişey olmamıştı..Olan oldu çok ağladım çok üzüldüm ama..Bundan sonra evcil hayvan almayacağım..

( zaten su kaplumbağalrını kücücükken para uğruna satanlarr allahından bulsun!! 25 - 30 yıl yaşayabilen hayvancıklarr elimizde 1 sene bile yaşayamıyo