Diğer > Serbest Kürsü

Altın hesabı mı yoksa başka bir şey mi?

(1/5) > >>

C.K.:
Selam.
Yaklaşık bir senelik aranın ardından işe başladım. Maaşmın bir kısmını biriktirmek istiyorum. Ufukta evlilik yok ama çeyiz parası niyetine biriktireyim ne olur ne olmaz hahaha

Normalde bireysel emeklilik hesabım var uzun vadede onu kullanıyorum ama sizce 3-5 sene için nasıl bir birikim yolu izlemeliyim?
Gönlüm altından yana.Altın hesabı açmak altın almaktan daha cazip geldi çünkü çalınma riski yok ama etrafımda bu yolla birikim yapan hiç kimse yok. İyi mıdır kötü müdür aklıma gelmeyen bir dezavantajı var mıdır bilemedim. Yorumlarınızı bekliyorum a dostlar.

admin:
Ben birikimlerimi faizsiz bankalarda katılım hesapları ile değerlendiriyorum.
Eskiden TL, altın, Döviz olarak bölüyordum. Daha sonra altın hesabının getirisinin az olduğunu ve çekmek istediğinizde masrafın fazla olduğunu fark ettim.
Şuan birikimimi TL ve Euro olarak bölüyorum, elimdeki parayı dengeleyecek şekilde bir ay euro, bir ay usd almaya çalışıyorum. Bunları da vadeli hesaba yatırıyorum.

Vadeli hesaba yatırırken de kırık vadeli seçip 31 gün vadeli olanı seçiyorum. Bu sayede hem kâr payını 3 aylıktan alıyor. Hem de vadesi daha kısa oluyor.

Faize girmek istemediğim için böyle bir yol seçtim. Yatırım tavsiyesi değildir :)

C.K.:
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapinBen birikimlerimi faizsiz bankalarda katılım hesapları ile değerlendiriyorum.
Eskiden TL, altın, Döviz olarak bölüyordum. Daha sonra altın hesabının getirisinin az olduğunu ve çekmek istediğinizde masrafın fazla olduğunu fark ettim.
Şuan birikimimi TL ve Euro olarak bölüyorum, elimdeki parayı dengeleyecek şekilde bir ay euro, bir ay usd almaya çalışıyorum. Bunları da vadeli hesaba yatırıyorum.

Vadeli hesaba yatırırken de kırık vadeli seçip 31 gün vadeli olanı seçiyorum. Bu sayede hem kâr payını 3 aylıktan alıyor. Hem de vadesi daha kısa oluyor.

Faize girmek istemediğim için böyle bir yol seçtim. Yatırım tavsiyesi değildir :)

--- Alıntı sonu ---

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Bugün bankadan aradılar, eğer toplu paran yoksa vadeli az kazandırır altın ve döviz al ama altına ağırlık ver dedi görüştüğüm kişi. Altına uzun vadede güveniyorum ama kazanç sağlamak için uygun değil galiba. Aslında amacım parayı harcama yapamayacağım bir şekilde saklamak  ;D  Harcamayayım yeter getirmese bile olur.

Sanırım %60 altın , %40 döviz benim için en uygun olanı.

admin:
Altını çekmek istediğinizde ya TL'ye çevirmeniz gerekiyor ya da fiziksel altın olarak çekmek isteseniz bile gram başına bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Dövizi yurt dışı tatil vs. gitmek isterseniz aynen alabiliyorsunuz. O yüzden ben dövizi tercih ediyorum.

kampanyacıtayfun:
Altın hesabı kullanışlı. 2 sene yatırım yaparım çekmem diyorsanız gayet makul.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git