Zemote aslında şunu demek istiyor "biz çok güzel bir ülkeydik yardım sever misafirperver ve mutlu bir toplumduk şimdi araya nifak tohumları ekenler var ve maalesef galeyana gelenler"...bu yüzden toplum bilinmiyen ve sonu hayır olmayan bir yöne gidiyor (Allah yinede hayreyleye) ve insanlar kinle beslendiği için kimse kimsenin umurunda değil zaten amaçları buydu ve başardılar herkes birbirne öfke dolu, eskiden kimsenin çoğu şeyi yoktu ama hatırlıyorum en güzel yıllar ozamanlardı şimdiki neslin herşeyi var ama mutsuz...bikomşum var üniversite mezunu ve yeni evli, geleni kabul etmez çağrılan yere gitmez biduyduk bunalıma girmiş psikolog komşuluk yokmu oturduğun yerde diye sormuş şimdi görüşmek için can atıyor...asla kınamıyorum yeni nesil komşuluğu bilmiyor yalnızlığın Allaha mahsus olduğunu, karşımızdaki insan dili dini rengi ne olursa olsun ondan mesul olduğumuzu ve geçinmemiz
gerektiğini bilmiyor...bir hikaye vardı belki bilirsiniz, müslüman ve yahudi karşı komşularmış yahudinin lağım borusu patlamış yada buna benzer bişey müslümanın kapısının önünden geçmeye başlamış uzun süreden sonra yahudi bunu farketmiş ve müslümanın sabrından dolayı hem çok utanmiş hemde müslüman olmuş şimdi biz olsak kapıya anında dayanmıştık...ve diazem dediğin gibi
millet anlamadan dinlemeden birbirne dalıyor suçlu arama yarışındayız