Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: Dehsetim.Ben - 02 Aralık 2009, 01:06:10
-
1- İlk olarak İran'da yetiştirilip, Fransız keşişleri tarafından 13.yy’da Fransa’nın Rhône Bölgesi’ne getirildiği sanılan, Güney Afrika ve Avustralya'da da yetişen, koyu renkli, güçlü ve meyvemsi kırmızı şaraplarında ahududu, böğürtlen ve karışık baharatımsı aromaları ile tanınan ve şarapları yıllandırılmaya çok uygun olmakla birlikte genç de içilebilen kırmızı şaraplık üzüm aşağıdakilerden hangisidir?
a) Merlot
b) Malbec
c) Pinot Noir
d) Shiraz
2- DLC serisinin yeni üyesi olan kırmızı sek şarap hangi üzümden yapılmaktadır?
a) Grenache
b) Alicante
c) Carignan
d) Gamay
3- Köpüren şaraplar için önerilen uygun servis sıcaklığı kaç derecedir?
a) 4-6 °C
b) 6-8 °C
c) 8-10 °C
d)10-12 °C
4- Fermantasyonu takiben şaraplar bir kaç kez aktarılarak, dibe çöken maya ve fermantasyon boyunca oluşan diğer tortulardan ayrılır. Bu esnada çökmeyi kolaylaştıran bazı durultma maddeleri kullanılabilir. Bu işleme genelde ne ad verilir?
a) Collage
b) Filtrasyon
c) Maserasyon
d) Stabilizasyon
5- Dilimizin arka kısmı hangi tadı algılamamızı sağlar?
a) Tatlı
b) Acı
c) Tuzlu
d) Asitli
http://www.doluca.com/sarap_dunyasi/odullu_test.asp
-
Cevaplar
1- d
2-a
3-b
4-a
5-b
-
cevaplar için teşekkürler venüsger :)
-
soru ve cevap için teşekkürler
-
çok teşekkür ederim,harikasın kardeşim
bende cevapları arıyordum derken burada buldum olayı
eline emeğine sağlık teşekkür ederim
-
Rica ederim arkadaşlar bol şans :)
-
d a b a b