Gönderen Konu: BahcivanPeynir  (Okunma sayısı 216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozcartman

  • Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
  • *****
  • İleti: 8388
BahcivanPeynir
« : 28 Eylül 2017, 15:26:11 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Sayfamızı beğen, doğru cevabı yoruma bir arkadaşını da etiketleyerek yaz ve Bahçıvan ürünlerinde geçerli 75 TL değerinde Migros indirim şifresi kazan!

Bahçıvan Dilimli Beyaz Peynir ile hazırlayabileceğin bu mantı, hangi ülkenin mutfağına ait? İşte sana tarif;

Hamuru için:
1 kg un
1.5 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İç harcı için:
420 g Bahçıvan Dilimli Beyaz Peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:
Hamuru için un ve kabartma tozunu geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek sert kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.

İç harcı için rendelediğiniz beyaz peyniri ince kıydığınız maydanozla geniş bir kasede karıştırın.

Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alarak 2 mm kalınlığında açın. Orta boy yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin. Ortasına peynirli harçtan yerleştirin.

Hamurların kenarlarını ortaya doğru büzerek kapatın ve bohça şekli verin.

Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın.

Sıcak servis edin.