Kampanyalar > Biten Kampanyalar

bilen kazanır

<< < (2/7) > >>

meltem2780:
paylaşım için teşekkürler bitirdim bakalım herkese bolşans

meltem2780:
kafam takıldıda ülkemizin yerel saat farkı isimli sorunun yanıtı bilenler yazabilirmi doğrumu yaptım acaba

to80:
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapinkafam takıldıda ülkemizin yerel saat farkı isimli sorunun yanıtı bilenler yazabilirmi doğrumu yaptım acaba

--- Alıntı sonu ---

Meridyenler arası uzaklık ekvatorda 111 km ve her bir meridyen arasında yerel zaman farkı 4 dakikadır.
Yukarıdaki bilgilere dayanarak ülkemizin üzerinden geçtiği kabul edilen 26 derece doğu meridyeni ile 42 derece doğu meridyeni arasındaki yerel saat farkı kaç dakikadır?

Soru anladığım kadarıyla şaşırtmalı bir ayrıntı gizli, o da  ülkemizin üzerinden geçen meridyenlerin belli bir bölümünün sorunun cevabını oluşturmasıdır,bilindiği gibi "ÜLKEMİZ 36-42 DERECE KUZEY PARALELLERİ İLE 26-45 DOĞU BOYLAMLARI ARASINDA YER ALIR" fakat soruda geçen meridyenler arası dakika farkı  42-26=16 * 4 =64 dakikadır.

ysr86:
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapingaliba türkiyenin uluslararası çıkış kodu kaçtır? yazıyo harflerin yerlerini değiştirince böyle çıkıyo
cevap 00

--- Alıntı sonu ---

cevap 00 deği 90 olacak

nyks:
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapinLinkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapingaliba türkiyenin uluslararası çıkış kodu kaçtır? yazıyo harflerin yerlerini değiştirince böyle çıkıyo
cevap 00

--- Alıntı sonu ---

cevap 00 deği 90 olacak

--- Alıntı sonu ---

benim bildiğim 90 Türkiye'nin ülke kodu 0090.... şeklinde tuşluyoruz numaraları yani 00 çıkış kodu.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git